Blog

A szó elszáll, az írás megmarad… Sok történetünk van, amely a Balogh–Esterházy-kastélyhoz fűződik. Múlt, jelen és jövő fonódik itt össze: az esküvők egy új fejezetet nyitnak az ifjú pár életében, a kerek születésnapok, díjátadók és évzáró ünnepségek a múlt egy fejezetét zárják le, a kastély felújítása pedig kapocsként szolgál a múlt, a jelen és a jövő között. Elhatároztuk, hogy papírra vetjük ezeket a történeteket, hogy ti is átélhessétek mindezt velünk.

Esküvők

Szürke levéldísz

Ahogyan az ifjú párok is különböznek, úgy nincs két egyforma esküvő sem. Mindegyiknek megvan a maga sajátossága, amely személyessé teszi – ahogyan elénk is minden különleges kívánság egy új és izgalmas kihívást állít.

Szeretnénk megosztani veletek a már megvalósult esküvőink történeteit, hogy inspirációként szolgáljanak a nagy nap tervezésekor.

Esküvő Billegpusztán

Mindenkinek más az esküvő legfontosabb részlete, amely nélkül az esemény közel sem lenne olyan, mint amilyenre megálmodták. Van, aki szerint a menyasszonyi ruha a kardinális pont, más a zenében nem vállal kompromisszumot, egyesek pedig a catering fontosságát hangsúlyozzák.
Nem szabad azonban elfeledkezni arról, hogy minden kis részlet hiába, ha nem jól választunk helyszínt. Íme a 10 legfontosabb pont, amit érdemes átgondolnotok, ha esküvői helyszínt választotok.

Esküvő távol a város zajától

Az esküvői helyszín kiválasztásakor fontos szempont annak elhelyezkedése. Mutatjuk, mik az előnyei, ha a város zajától távol mondjátok ki a boldogító igent!

Szemkápráztató téli esküvői dekoráció

A téli esküvő színvilágában és fényeiben is egészen különleges. Hoztunk pár dekoráció ötletet, amivel igazi téli csodavilágot varázsolhattok az esküvő helyszínére!

Milyen ruhát válasszunk téli esküvőre?

A télhez közeledve beköszönt a fogvacogtató hideg. Mutatunk nektek pár ötletet, amivel ebben a hidegben is praktikusan, de elegánsan jelenhettek meg az esküvőn!

Esküvői kisokos

Fehér levéldísz

Az esküvőtök megszervezése nem egyszerű feladat. Helyszínt és időpontot kell választani, kitalálni a dekorációt, szolgáltatókat keresni, felkérni a tanúkat, ruhát és gyűrűket választani, táncot tanulni – és akkor a feléről szó sem esett.

Hogy segítsünk rendet tenni ebben a látszólagos káoszban, összegyűjtöttünk nektek minden szükséges infót, határidőt, jó tanácsot, ami segíthet eligazodni az esküvőszervezés útvesztőjében.

Rendezvények

Szürke levéldísz

Legyen szó családi vagy baráti összejövetelről, céges rendezvényről vagy kulturális eseményről,  a Billegi-kastély elegáns helyszínt nyújt az idelátogatóknak.

Összegyűjtöttük nektek a kastélyban korábban rendezett eseményeket, hogy megmutassuk, milyen sok arca van a kastélynak és a birtoknak.

Menükóstolással egybekötött nyílt nap a Balogh–Esterházy-kastélyban

Szeretettel várunk 2023. 11. 25-én (szombaton) 11:00–15:30 között a kastélyban egy menükóstolással egybekötött nyílt napra!

“Kintsugi” – Aranyúton – Női önismereti elvonulás a Balogh–Esterházy-kastélyban

Művészetterápiával, batik festészettel, tánccal, jógával és lélekemelő rituálékkal várjuk a hölgyeket erre a 3 napos önismereti elvonulásra.

Márton napi ínyenc libavacsora

Szeretettel várjuk kedves vendégeinket 2022. november 11-én zenés-táncos Márton napi ínyenc libavacsoránkra a billegpusztai Balogh–Esterházy-kastélyban!

A kastély címere

A kastély felújításának meghatározó lépése volt a főépület homlokzatán, a bejárat fölött található kettős címer restaurálása.

Ilyen volt, ilyen lett

Fehér levéldísz

A kastély élete során sok mindennek volt tanúja: volt az Esterházyak tulajdona, majd az Állami Gazdaság billegpusztai üzemegysége és elhagyatott kúria is. 

Most, hogy a késő barokk épületegyüttes újra régi fényében ragyog, szeretnénk megosztani veletek azokat az értékeket, amelyekre a  restaurálás közben bukkantunk rá.

Kapcsolat

Szürke levéldísz

    Kapcsolat

    Kastélylátogatás:

    Maszlavér Imre

    +36-30/937-4630
    info@billegikastely.hu

    Rendezvények:

    Szöllősi Dóra

    +36-30/654-4859
    info@billegikastely.hu

    A Esküvő a Balogh–Esterházy-kastély címere

    Balogh–Esterházy-kastély, Billegpuszta