Blog

A szó elszáll, az írás megmarad… Sok történetünk van, amely a Balogh–Esterházy-kastélyhoz fűződik. Múlt, jelen és jövő fonódik itt össze: az esküvők egy új fejezetet nyitnak az ifjú pár életében, a kerek születésnapok, díjátadók és évzáró ünnepségek a múlt egy fejezetét zárják le, a kastély felújítása pedig kapocsként szolgál a múlt, a jelen és a jövő között. Elhatároztuk, hogy papírra vetjük ezeket a történeteket, hogy ti is átélhessétek mindezt velünk.

Esküvők

Szürke levéldísz

Ahogyan az ifjú párok is különböznek, úgy nincs két egyforma esküvő sem. Mindegyiknek megvan a maga sajátossága, amely személyessé teszi – ahogyan elénk is minden különleges kívánság egy új és izgalmas kihívást állít.

Szeretnénk megosztani veletek a már megvalósult esküvőink történeteit, hogy inspirációként szolgáljanak a nagy nap tervezésekor.

Esküvő Billegpusztán

Mindenkinek más az esküvő legfontosabb részlete, amely nélkül az esemény közel sem lenne olyan, mint amilyenre megálmodták. Van, aki szerint a menyasszonyi ruha a kardinális pont, más a zenében nem vállal kompromisszumot, egyesek pedig a catering fontosságát hangsúlyozzák.
Nem szabad azonban elfeledkezni arról, hogy minden kis részlet hiába, ha nem jól választunk helyszínt. Íme a 10 legfontosabb pont, amit érdemes átgondolnotok, ha esküvői helyszínt választotok.

Mire kell figyelni az esküvői étkezések tervezésekor?

Beszéljünk az esküvői menüről. Ebéd vagy vacsora? Lesz előétel és éjféli vacsora? Mi a helyzet a süteményekkel és a tortával – na meg az italokkal?

A tökéletes esküvői időpont és helyszín

Az esküvőtervezés két alappillére a helyszín és az időpont kiválasztása, hiszen ezekhez tudunk igazítani minden mást. Most eláruljuk, mire figyeljetek!

Esküvői kisokos

Fehér levéldísz

Az esküvőtök megszervezése nem egyszerű feladat. Helyszínt és időpontot kell választani, kitalálni a dekorációt, szolgáltatókat keresni, felkérni a tanúkat, ruhát és gyűrűket választani, táncot tanulni – és akkor a feléről szó sem esett.

Hogy segítsünk rendet tenni ebben a látszólagos káoszban, összegyűjtöttünk nektek minden szükséges infót, határidőt, jó tanácsot, ami segíthet eligazodni az esküvőszervezés útvesztőjében.

Rendezvények

Szürke levéldísz

Legyen szó családi vagy baráti összejövetelről, céges rendezvényről vagy kulturális eseményről,  a Billegi-kastély elegáns helyszínt nyújt az idelátogatóknak.

Összegyűjtöttük nektek a kastélyban korábban rendezett eseményeket, hogy megmutassuk, milyen sok arca van a kastélynak és a birtoknak.

Exkluzív alkotó-önismereti tábor Billegpusztán

Nagy örömünkre szolgál, hogy 2021. szeptember 12-16. között egy 3,5 napos, exkluzív alkotó-önismereti tábornak adhatunk otthont. A kastély csendes, nyugodt környezetet biztosít a limitált létszámú programnak, a lassan őszbe forduló, de még itt-ott zöldellő park pedig inspirálhatja a vendégeket.

XX. Komárom-Esztergom Megyei Mérnökbál

2020. február 15-én immáron 20. alkalommal rendezték meg a Komárom-Esztergom Megyei Mérnökbált, a jubileumi eseménynek pedig a Balogh–Esterházy-kastély adott otthont.

A kastély címere

A kastély felújításának meghatározó lépése volt a főépület homlokzatán, a bejárat fölött található kettős címer restaurálása.

Ilyen volt, ilyen lett

Fehér levéldísz

A kastély élete során sok mindennek volt tanúja: volt az Esterházyak tulajdona, majd az Állami Gazdaság billegpusztai üzemegysége és elhagyatott kúria is. 

Most, hogy a késő barokk épületegyüttes újra régi fényében ragyog, szeretnénk megosztani veletek azokat az értékeket, amelyekre a  restaurálás közben bukkantunk rá.

Kapcsolat

Szürke levéldísz

  Kapcsolat

  Kastélylátogatás:

  Maszlavér Imre

  +36-30/937-4630
  info@billegikastely.hu

  Rendezvények:

  Szöllősi Dóra

  +36-30/654-4859
  info@billegikastely.hu

  A Esküvő a Balogh–Esterházy-kastély címere

  Balogh–Esterházy-kastély, Billegpuszta