Esküvő Billegpusztán

Mindenkinek más az esküvő legfontosabb részlete, amely nélkül az esemény közel sem lenne olyan, mint amilyenre megálmodták. Van, aki szerint a menyasszonyi ruha a kardinális pont, más a zenében nem vállal kompromisszumot, egyesek pedig a catering fontosságát hangsúlyozzák. Nem szabad azonban elfeledkezni arról, hogy minden kis részlet hiába, ha nem jól választunk helyszínt. Íme a 10 legfontosabb pont, amit érdemes átgondolnotok, ha esküvői helyszínt választotok.

Esküvő Billegpusztán - Balogh–Esterházy-kastély

1. Stílushoz a helyszínt vagy a helyszínhez a stílust?

Klasszikus, vintage, modern? Manapság számos stílus közül választhatunk, nem csak a ruhát illetően, hanem akkor is, ha a helyszínre gondolunk. Azt tanácsoljuk, hogy nézzetek meg több opciót, hiszen teljesen más hangulata van egy étteremnek, pajtának és kastélynak.

2. Kint vagy bent?

Manapság sokan választanak külső helyszínt, hiszen a romantikus fák alatt a növények ölelésében igazán meghitt szertartást lehet tartani. Sajnos az időjárás előfordul, hogy nem kedvez a szabadtéri ünneplésnek, ezért a legjobb, ha belekalkuláljuk az esős időt és olyan helyszínt választunk, aminek a belső tere legalább annyira megfog minket, mint a külső.

3. Dekoráció

Érdemes a helyszínünket úgy megválasztani, hogy könnyen dekorálható legyen, vagy az épület önmagában olyan hangulatos legyen, hogy ne kelljen sokat költeni a díszekre. Érdemes a helyszínnel tisztázni, hogy ők milyen dekorációs elemeket tudnak biztosítani, esetleg miket lehet bérelni?

4. Meghittség

Ha lehetőségünk van rá, keressünk olyan esküvői helyszínt, ami a nagy napra csak a miénk. Az igazán meghitt pillanatokat nem feltétlenül szeretnénk megosztani hívatlan vendégekkel, így a legszerencsésebb, ha nem csak a belső teret, hanem a külső udvari részt sem látogathatják idegenek.

Meghittség - Balogh–Esterházy-kastély

5. Könnyű megközelíthetőség

Akármilyen szép is a helyszín, ha nehezen megközelíthető, az sokat ronthat az élményen. Ez különösen igaz akkor, ha nagyszámú vendégsereget tervezünk, ezért ez esetben érdemes olyan helyszínt választani, amely tágas parkolóval rendelkezik, így nem kell azon tanakodniuk a vendégeknek, melyik mellékutcában tudnak a legközelebb parkolni. Higgyétek el, sokat számít!

Ínycsiklandó vacsora

6. Ínycsiklandó lakoma

A lagzin mindenki megjegyzi, ha jó a menü! Viszont sajnos azt is, ha hideg a leves vagy száraz a rántotthús. A legjobb tippünk az ilyen „balesetek” elkerülésére, ha olyan helyszínt választotok, ahol helyben készülnek az ételek.

7. Szállás

A szállásról se feledkezzünk meg. A legjobb megoldás, ha a helyszínen van lehetőség szobát bérelni a mulatságban megfáradt vendégeinknek, de ha erre nincs lehetőség, jó ha van olajozott megoldás a külső szállásra történő eljutásra. Ne bízzuk a megoldást a vendégeinkre, mert a hajnali órákban sok bosszankodást okozhat a visszajutás problémája! Válasszunk olyan helyszínt, ahol biztosítanak transzfer- és sofőrszolgálatot.

8. Gyerekbarát a helyszín?

A gyerkőcöknek is hatalmas élmény egy esküvő, viszont ha sok apróság jön, azt érdemes figyelembe venni a helyszín választásnál. Van etetőszék vagy esetleg gyerekasztal a vacsorához? Mi a helyzet a gyerekmenüvel?

Fontos az is, hogy legyen elég szabad tér a játékra, ahol biztonságban szaladgálhatnak a gyerekek kint és bent is. Érdemes kialakítani egy gyereksarkot, ahol rajzolni, játszani tudnak az apróságok – erre van lehetőség a helyszínen? Ha ezekre odafigyelünk, a gyerekek szülei is könnyebb szívvel tudnak velünk ünnepelni.

Gyerekbarát helyszín

9. Mit takarnak a költségek?

Ha árajánlatokat kértek be, érdemes alaposan áttanulmányozni, hogy mit takarnak a költségeik. Mettől-meddig tart a szolgáltatás? Milyen italok vannak a csomagban? Saját sütemény/ital bevihető-e? A torta tárolása megoldható? Apróságoknak tűnnek, de sok bosszúságtól megkímélhetjük magunkat, ha időben bezsebeljük a válaszokat.

10. Fő a bizalom

Nagyon fontos, hogy egy jó bizalmi kapcsolat alakuljon ki az ifjú pár és a helyszín marketing koordinátora között. Megnyugtató tud lenni, ha időben kapunk válaszokat és megbízhatóan vezetnek végig minket a következő hónapok útvesztőjében.

A Balogh–Esterházy-kastélyban mindezek adottak.

A nagy napon csak a tiétek és a vendégeiteké a kastély és az egész birtok, melyen számos külső és belső helyszín közül választhattok a szertartáshoz és a lakodalomhoz is. Segítünk tippeket adni az asztalrendezéssel és a dekorációval kapcsolatban, és szívesen ajánlunk szolgáltatókat, akik segítenek az előkészületeket gördülékenyen vezetni.

A gyerekekre az étkezéskor is odafigyelünk, így kérésre etetőszékkel, gyereksarokkal és gyerekmenüvel is tudunk szolgálni, a tágas belső udvaron pedig biztonságban játszhatnak a legkisebbek is.

A fogásokat a kastély saját konyháján készítjük és frissen tálaljuk, a korhű szobák pedig kényelmes pihenést biztosítanak a násznépnek. Szívesen ajánlunk transzfer- és sofőrszolgálatot is, akik segítenek azon vendégeket is fuvarozni, akik a kastélyon kívül, a környező városokban szállnak meg.

Az árajánlat kidolgozásakor figyelembe vesszük minden egyedi kéréseteket, és a teljes eseményszervezés során igyekszünk mindenben segíteni nektek. Ha bármi kérdésetek van, akár most előzetesen, akár a már megbeszélt eseménnyel kapcsolatban, keressetek minket bizalommal!