Esküvő távol a város zajától

Az esküvői helyszín kiválasztásakor fontos szempont annak elhelyezkedése. Mutatjuk, mik az előnyei, ha a város zajától távol mondjátok ki a boldogító igent!

Esküvő távol a város zajától

Meghitt pillanatok

Billegpusztán igazán meghitt lehet az esküvőtök, hiszen a nagy napon az egész kastély és az 1500 négyzetméteres belső udvar is csak a tiétek. Nálunk a szertartás alatt sem kell kitennetek magatokat és a vendégeiteket a bámészkodó tekintetek kereszttüzének. Nincsenek turisták vagy egyéb szállóvendégek, csak a családotok, a barátaitok és a kedves személyzet, akik szem előtt tartják minden kéréseteket. 

Hangos a lakodalom? Nem gond!

Egy belvárosi esküvői helyszín esetében benne van a pakliban, hogy egy szomszéd reklamálni fog a hangerő miatt, még akkor is, ha előre bejelentettétek az eseményt.

Ilyenkor nagyon kellemetlen tud lenni, ha a mérgelődőkkel kell foglalkoznotok ahelyett, hogy az ünneplésre koncentrálnátok.

Éppen ezért érdemes olyan helyszínt választani, amely a lakóövezettől távol esik, így nem fogjátok zavarni a szomszédot, és a szomszéd se fog zavarni titeket. A Balogh–Esterházy-kastély Tatától mindössze 10 kilométerre, saját 8,5 hektáros birtokán helyezkedik el, így nyugodtan feltekerhetitek a hangerőt, nem fog senki sem panaszkodni, hogy túl hangos a lakodalom.

Biztonságos környezet

Városi esküvő esetében problémát okozhat, ha a helyszín előtt forgalmas út halad el, ahogyan az is, ha nincs elég parkolóhely a közelben.

Válasszatok ehelyett inkább külvárosi helyszínt, ahol több a hely és kisebb a forgalom is, így nagyobb biztonságban tudhatjátok a vendégeket és az autókat is.

Nálunk a tágas belső udvaron szabadon játszhatnak a gyerekek, a kerítéssel körülvett birtok hatalmas, ingyenes parkolójában pedig nagy létszámú násznép esetén is kényelmesen elfér minden autó. Szívesen ajánlunk transzfer- és sofőrszolgálatot is, akik segítenek azon vendégeket is biztonságban fuvarozni, akik a kastélyon kívül, a környező városokban szállnak meg.

Nagyobb helyszín, több lehetőség

A városi esküvői helyszínek sok esetben nem tudnak alternatívát kínálni: vagy teljesen beltéri, vagy teljesen kültéri esküvőt kell szerveznetek, ha nem akarjátok a szertartástól eltérő helyszínen tartani a lakodalmat.

A várostól távol azonban általában több lehetőség akad, a helyszínek jelentős része kültéri és beltéri lehetőségeket is fel tud ajánlani.

Ez alól a billegi kastély sem kivétel. Jó idő esetében kültéri szertartáshelyszínként ajánljuk a birtokon található árnyas vörösfenyő-ligetet, illetve a kastély részben kövezett belső udvarát. Beltéren az emeleti Bezerédy-termet és a hűvös, boltozatos pincét is feldíszíthetitek a szertartáshoz, a földszinti bálterem, illetve a belső udvar pedig remek színteret ad a lakodalmi mulatságnak.

Álomesküvő a Balogh–Esterházy-kastélyban

Mivel a nagy napon a tiétek az egész kastély és a belső udvar, nálunk nem kell tartanotok a mogorva szomszédoktól vagy a bámészkodó idegenektől. A kastély visszafogott eleganciája és zöldellő parkja tökéletes hátteret biztosít az esküvőtökhöz, a biztonságos környezetről pedig a kerítéssel határolt birtok és a zártláncú kültéri kamerarendszer gondoskodik.

Várunk benneteket szeretettel a Balogh–Esterházy-kastélyban Billegpusztán! Egyeztessünk időpontot, hogy személyesen is bejárhassátok a kastélyt, és beleszerethessetek a lehetőségeinkbe!