Szemkápráztató téli esküvői dekoráció

A téli esküvő színvilágában és fényeiben is egészen különleges. Hoztunk pár dekoráció ötletet, amivel igazi téli csodavilágot varázsolhattok az esküvő helyszínére!

Szemkápráztató téli esküvői dekoráció

Jégkék, fenyőzöld és hófehér textilek

A tél igazi varázsát a kék árnyalatai mellett a frissen esett hó, az örökzöldek és télen beérő piros bogyók színei adják, karácsony körül pedig a mélyvörös mellett arannyal, ezüsttel is kiegészíthetitek a repertoárt. Válasszatok olyan abroszokat, szalvétákat és asztali futókat, amelyek harmonikusan kiegészítik egymást, és illenek a téli hangulathoz!

Például egy matt fehér terítőn remekül mutat a jégkék, organzából vagy szaténból készült fényes futó, hozzáillő, sötétebb kék szalvétákkal.

Hópihés szalvéta fenyőággal

Bár az adventi készülődéskor mindenki kedvet kap a színes, karácsonyi mintás szalvétákhoz, akár az ünnepek előtt, akár utána tartjátok az esküvőtöket, inkább az egyszínű szalvétát ajánljuk. Négyszög vagy háromszög alakúra hajtva, egy kis fenyőággal és egy fából készült, fehérre festett hópihével díszítve,  vagy épp egy jégvirágot idéző szalvétagyűrűvel feldobva télies hangulatúvá téhetitek az egész terítéket.

Ha pedig igazán kreatív szalvétákban gondolkodtok, kipróbálhattok egy-egy különleges szalvéta-hajtogatási módszert is, amellyel fenyőfa, hattyú, vagy épp a hölgyeknek menyasszonyi ruha, a férfiaknak pedig szmoking alakú szalvétát hajthattok. Ezek különösen jól mutatnak, ha vastagabb papírból vagy textilből készülnek, ami kicsit költségesebb ugyan, de az biztos, hogy emlékezetes eleme lesz a dekorációnak!

Téli esküvői növénydekoráció

Télen az olyan közismert örökzöldek kerülnek a fókuszba zöld dekorációként, mint a tuja és a fenyő, általában fenyőtobozokkal és a hulló havat idéző, apró fehér virágokkal kiegészítve. A növénydekoráció kifejezetten jól mutat fehér háttér előtt, akár a falakra koszorúként aggatva, akár asztaldíszként, hiszen a fehér abrosz színe is a szikrázó hóleplet idézi.

A fagyöngy zöld-fehérje és a magyal sötétzöld levelei között megbúvó piros bogyói is remekül mutatnak a dekor részeként. A hagyomány szerint a felakasztott fagyöngy alatt váltott csók (különösen karácsonykor) hosszú, boldog házasságot ígér, bőséges gyermekáldással – ne habozzatok hát felakasztani egyet az asztalok között, a násznépet biztosan mosolyra fakasztjátok vele!

Örökzöld ajándékok a násznépnek

A téli hangulatú dekoráció csodás kiegészítője és remek ajándék lehet a vendégeknek a homokfúvott, vagy épp jégvirágot idéző gravírozással ellátott pohár, melyen a nevetek és az esküvőtök dátuma szerepel. Különleges ajándék lehet a fenyőtobozból, kanócból és viaszból készült gyújtós, a kandírozott gyümölcsöket rejtő üvegcse vagy a cukormázas mézeskalács-szív is. Ha ez utóbbit választjátok, a gyerekeknek érdemes kitenni egy tálba pár extra darabot, akár más formában és mintával, hogy ne feltétlenül az ajándékot akarják egyből elfogyasztani.

Az arany papírba csomagolt csokoládét vagy a kis üveg mézet, pálinkát is örömmel fogadják majd a vendégek, főleg, ha az esküvő időpontja és a nevetek mellett egy “Köszönjük, hogy itt vagy velünk!” felirat is díszíti, melyet el is tehetnek emlékbe.

Téli fények

A téli hónapokban hamar besötétedik, így mindenképp gondolnotok kell a megfelelő fényviszonyok kialakítására. Bár a beltéri helyszíneink rendelkeznek az egész teret bevilágító fényforrásokkal, ha egy kicsit meghittebb hangulatot szeretnétek varázsolni, érdemes felállítani egy fényfüggönyt az ifjú pár asztala mögé, de jól mutat pár műgyertya az asztalokon és az ablakpárkányokon is. 

Mivel a kastély kulturális örökségvédelem alatt áll, így nálunk beltéren nyílt láng nem használható, azonban kaphatók már meglepően élethű, elemmel működő viaszgyertyák, amelyek fenyőágakkal díszített lámpások belsejébe rejtve ugyanolyan meghitt hangulatot tudnak varázsolni. Ez a biztonságos megoldás akkor is jó ötlet lehet, ha kisgyerekek vannak a násznép köreiben.

Kültérre válasszatok a kívánt hangulathoz illő megvilágítást: fényfüzéreket, színes lampionokat, fém vagy fa lámpásokba rejtett fényeket, melyeket a kerítésre, korlátra, ablakpárkányra téve, vagy épp a fák ágaira aggatva igazi mesebeli tájat varázsolhattok az esküvőtök helyszínére.

Téli esküvő a Balogh–Esterházy-kastélyban

Kastélyunk remek téli esküvői helyszín, hiszen tágas tereivel és kellemes melegével a legnagyobb zimankóban is ideális feltételeket biztosít esküvőtök számára. A bálterem fehér falai és a magas boltíveket tartó oszlopai remek hátteret adnak minden dekorációhoz, szépen kiemelve a téli díszítés színeit.

Amennyiben nálunk tartjátok az esküvőtöket, az itt tartózkodásotok ideje alatt a teljes kastély csak a tiétek, kedvetek szerint díszíthetitek fel és rendezhetitek be az emeleti Bezerédy-termet, a boltozatos pincét és a szinteket összekötő lépcsőket is, így bárhol is járnak a vendégeitek a kastélyban, úgy fogják érezni, mintha egy téli mesevilágba csöppentek volna.

Ti is a tökéletes téli esküvői helyszínről álmodoztok? Várunk benneteket szeretettel a Balogh–Esterházy-kastélyban Billegpusztán! Egyeztessünk időpontot, hogy személyesen is bejárhassátok a kastélyt, és beleszerethessetek a lehetőségeinkbe!