Kérdezz-felelek

Szürke levéldísz

Kedves Vendégeink!

Szolgáltatásainkkal kapcsolatban számos kérdés merült fel az évek során. Ezeket most csokorba szedtük és megválaszoltuk Önöknek. Ha olyan kérdésük akad, amelyre nem találják meg itt a választ, keressenek minket bátran elérhetőségeinken!

Szállással kapcsolatos kérdések és válaszok

Milyen szálláslehetőséget kínál a kastély?

A kastély gyönyörű és kényelmes szobáiban nyugodt pihenés vár vendégeinkre. Az ablakok a zöld birtokra nyílnak, így idilli csendben tölthetjük az éjszakát, az emeleti társalgó pedig nappal tökéletes helyszínt nyújt a beszélgetésekhez.

Szálláshelyek jelenleg csak a kastélyban tartott rendezvények vendégei számára elérhetőek! A részletekről kérjük érdeklődjön elérhetőségeinken.

A nálunk tartott esküvők esetében a nászutas lakosztályt ajándékba adjuk az ifjú párnak a nagy napon!

Milyen a szobák alapfelszereltsége?

Minden szobához saját fürdőszoba tartozik, melyekhez törölközőket biztosítunk a kedves vendégek számára. Minden szoba és helyiség fűtött, így a téli rendezvények megtartása sem okozhat gondot.

Mikor lehet elfoglalni a szállást?

A szobákat az érkezés napján 14:00 órától lehet elfoglalni. Kérjük, hogy korábbi érkezési szándékukat e-mailben vagy telefonon legyenek kedvesek előre jelezni.

Mikor kell elhagyni a szállást?

A távozás napján a vendégek a szobát poggyászukkal, bevitt dolgaikkal együtt 10:00 óráig kötelesek elhagyni, és a bejelentkezéskor kapott kulcsot a személyzetnek leadni.

Van lehetőség hosszabbításra?

Távozás napján tartózkodásuk meghosszabbítására van lehetőség, amennyiben aznap nem érkezik vendég a szobába (hosszabbítási díj: megállapodás szerint).

Hozhatunk magunkkal kisállatot?

A kastély szobáiban kisállat (kutya, macska, nyúl, stb.) nem szállásolható el. A kastély udvarán, illetve külső környezetében lévő rendezvényeken (pl. esküvői szertartás) részt vehetnek kedvenceik is.

Szállásfoglalás esetén van lehetőség másnap reggelit is kérni?

Igen, reggelire svédasztalos fogásokat szolgálunk fel az igényeknek megfelelően, kávé, tea és limonádé kíséretében. A büféasztal kínálatát kérjük, csak az étkezőben fogyasszák!

Étkezéssel kapcsolatos kérdések és válaszok

Van a kastélynak étterme, bárja?

Kastélyunk saját konyhával rendelkezik. Az ételek kifogástalan minőségéről executive chefünk gondoskodik, a szervírozás gördülékenységéért felkészült és barátságos személyzetünk felel.

A kastély földszintjén, a bálteremben bárpult is üzemel. Jó idő esetén a kinti (árkádsor alatti) bárpultunk tart nyitva, így a vendégek a kertben levegőzve is könnyedén kérhetnek egy frissítőt. Természetesen az asztaloknál beszélgető vendégekről sem feledkezünk meg, a pincérek időről-időre körbejárnak, felveszik az italrendeléseket, majd felszolgálják az italokat.

Milyen speciális étrendnek megfelelő fogásokat kérhetünk?

Executive chef-ünk megbeszélés alapján bármilyen kérést szívesen teljesít, hogy az Önök egyedi igényeinek megfelelő menüt alakítsunk ki. Gondolunk az ételallergiás, vegetáriánus, vegán vendégeinkre is.

Rendezvényekkel kapcsolatos kérdések és válaszok

Milyen zárt és nyitott helyszínek találhatóak a kastélyban és a birtokon?

A kastély visszafogott eleganciájú bálterme 80-150 főnek ideális helyszín az egész rendezvény lebonyolítására. Ennél nagyobb rendezvényeket 220 főig az udvaron tudunk vállalni, jó idő esetén a kastély belső udvarán a szabad ég alatt, rossz idő esetén bérelt sátrakban.

Esküvői szertartáshoz jó idő esetén ajánljuk a kastély mellett elhelyezkedő vörösfenyők alkotta ligetet vagy a kastély belső udvarát, rossz idő esetén pedig a földszinti báltermet, a kastély emeletén található Bezerédy-termet illetve a boltozatos pincét.

Hány fő tud egyszerre étkezni a kastélyban?

A konyha nagy hűtőkapacitása és külön tortahűtője révén nagyobb céges és családi rendezvényeket is könnyedén kiszolgál 220 főig.

Lehetőség van állófogadásra és ültetett étkezésre egyaránt, jó idő esetén a belső udvaron akár 220 fő is étkeztethető, a bálteremben pedig 80-150 fő étkeztetése kényelmesen megvalósítható. A boltozatos pince 60 fő fogadására alkalmas.

Rendezvények esetén személyre szabott asztalelrendezési lehetőséget biztosítunk vendégeinknek. A különböző elrendezések megvalósításához ovális és táblaasztalaink egyaránt rendelkezésre állnak.

Milyen étel- és italcsomagokat kínál a kastély?

Rendezvényeinken teljes körű cateringet kínálunk, komplett étel- és italcsomagjaink részleteiről kérjen árajánlatot elérhetőségeink egyikén.

Az ételek szervírozása lehet:

  • tálszerviz,
  • tányérszerviz,
  • svédasztal vagy
  • kastélytál.

Az árak bruttóban értendők és a felszolgálási díjat is tartalmazzák.

Behozhatunk szeszesitalt? Mennyi a dugódíj?

Természetesen! A rendezvények során az italcsomagon felüli rövidital dugódíj nélkül behozható.

Milyen eszközöket biztosít a kastély a rendezvények idején?

A kastély a rendezvények idejére ingyenesen biztosítja a vendégek számára az étkészletet, evőeszközöket, poharakat, szalvétákat, kerti és bankettszékeket, ovális vagy táblaasztalokat és terítőket.

Tudok bérelni székszoknyát?

Igen, hófehér székszoknyáink bérelhetők, melyek tökéletesen illeszkednek minden esemény stílusához. Az előkészületekkor vállaljuk a székszoknyák felhúzását, és az esemény végeztével a lehúzást, tisztítást. A székszoknyához illő masni is bérelhető tőlünk, de ha olyan színvilágban gondolkodnak, amelyhez nincs megfelelő színű masnink, hozhatnak be sajátot is.

Könyöklőket szeretnék elhelyezni. Van erre lehetőség?

Igen, bérelhetők nálunk drapériával leterített könyöklők is, melyek beltéri és kültéri rendezvény esetén is tökéletesek.

Nem tudom, hogy lenne optimális elrendezni az asztalokat. Tudok ebben segítséget kérni?

Igen, nagyon szívesen adunk ötleteket, akár írásban, akár személyesen is az adott vendégsereg számához és az elképzelt asztaltípushoz igazodóan. Akár tábla, akár ovális asztalainkat választják (vagy esetleg vegyesen a kettőt), az elrendezés számtalan formában megvalósítható.

Milyen fény- és hangtechnikával rendelkezik a kastély?

A látványról a bronz csillárok fénye mellett a bálterem boltozatát tartó oszlopok megvilágítása gondoskodik. Egyéb megvilágításról (gyertyák, discogömb, fényfüzérek) a vendégeknek kell gondoskodni.

A kastély nem rendelkezik saját hangtechnikával, de az épületben és az épületen kívül is bőséges áramforrási lehetőséget biztosítunk, így a modern hangzás a vendégek által biztosított hangeszközök segítségével könnyen megvalósítható, lehetővé téve a beltéri és kültéri rendezvények kitűnő hangosítását, melynek köszönhetően egyetlen vendég sem marad le az eseményekről.

Milyen dekorációt lehet megvalósítani a kastélyban és udvarán?

Lehetőség van a belső udvar illetve a vörösfenyő liget fáit, az árkádsort és a belső tereket is fényfüzérekkel, lampionokkal, drapériákkal, fátylakkal, virágokkal, stb. díszíteni, ehhez szívesen ajánlunk rendezvény-dekorációval foglalkozó cégeket. A bálterem azonban önmagában is impozáns, így nem igényel nagy anyagi ráfordítást a dekorálása.

A nagy napra vonatkozóan kérhetek másban is segítséget?

Természetesen! Vendégeinknek bármiben szívesen a rendelkezésére állunk, akár dekorötletek terén, akár a szertartás, étkezések, szállás tekintetében. Keressen minket bizalommal!

Milyen egyéb szolgáltatásokat nyújt a kastély?

Kizárólagosság

Minden rendezvényre kizárólagosságot biztosítunk a rendezvény idejére, tehát az adott rendezvény (esküvő, családi rendezvény, céges rendezvény, kulturális rendezvény, stb.) idején csak a meghívottak és a szolgáltatások biztosításához szükséges személyzet lesz jelen a kastélyban.

Transzfer- és sofőrszolgálat

Mivel a szálláslehetőség a kastély területén limitált, nagyszámú vendég esetén transzfer- és sofőrszolgálatot tudunk biztosítani, amelynek segítségével a vendégek kényelmesen és biztonságban eljuthatnak a kastélyon kívül foglalt szállásokra.

Jegyesfotózás

A kastély 8,5 hektáros, erdős birtoka tökéletes helyszín lehet jegyesfotózásra, ha a természetközeli hatás a cél. A kastély mellett álló, vörösfenyők alkotta ligetet különösen ajánljuk a romantikus hangulat hátteréül.

Faültetés a parkban

A nálunk tartott esküvőkön lehetőséget biztosítunk az ifjú párnak, hogy emlékül egy fát ültessenek a kastély parkjában.

Általános kérdések és válaszok

Hogyan közelíthető meg a kastély?

A Balogh–Esterházy-kastély Billegpusztán áll, Budapesttől és Győrtől is mindössze 1 órányira. A kastélyt körülölelő 8,5 hektáros birtok Tata és Komárom közt félúton terül el, pár percre mindkét településtől.

A kastély autóval, taxival illetve biciklivel könnyedén megközelíthető. Igény esetén örömmel segítünk megszervezni egy romantikus lovaskocsikázást is.

Lehet a kastélyt látogatni? Van belépő?

Előzetes bejelentkezés után, ha az adott napon nincs más rendezvény a kastély területén, természetesen lehet látogatni a kastélyt. A belépés ingyenes, a a körbevezetés a kastélylátogatás része.

Lehet a kastély mellett parkolni? Mennyibe kerül a parkolás?

A vendégek gépjárművei térítésmentesen parkolhatnak a kastély tágas parkolójában.

A parkolóban a KRESZ előírásai szerint kell közlekedni. A gépjárművek megengedett sebessége 20 km/óra.

Ha a szállóvendégek igénybe kívánják venni a parkolót, akkor bejelentkezéskor, a bejelentő lapon fel kell tüntetniük a járművek forgalmi rendszámát.

Gyerekbarát a kastély?

14 éven aluli gyermek csak szülői vagy más, általa megbízott cselekvőképes személy folyamatos felügyelete mellett tartózkodhat a szobában. A gyermek kísérői felelősséggel tartoznak a gyermek épségéért és az általa okozott károkért.

A kastélyban tartott rendezvények esetében van lehetőség gyereksarok kialakítására, az étkezéshez pedig biztosítunk baba- illetve gyerekszéket. A hatalmas udvar ideális a gyerekek nagy mozgásigényének kielégítésére.

Milyen szabályok vonatkoznak a 18 év alatti vendégekre?

18 év alatti személy a kastély területén, rendezvényén alkoholt nem fogyaszthat. E kötelezettség betartásáról/betartattatásáról a 18 év alatti személy szülője vagy más, általa megbízott cselekvőképes személy köteles gondoskodni. E kötelezettség megszegésének jogi, erkölcsi és anyagi következményeiért a szülő vagy az általa megbízott cselekvőképes személy teljes felelősséggel tartozik.

Lehet a kastély területén dohányozni?

A kastély zárt helyiségeiben (beleértve a vendégszobákat is) tilos a dohányzás, illetve az elektromos cigaretta használata. Az udvaron a kijelölt helyeken lehet dohányozni.

Milyen fizetési lehetőségek vannak? Bankkártyával vagy SZÉP-kártyával lehet fizetni?

Készpénzzel és bankkártyával is fizethetnek vendégeink, azonban SZÉP-kártya elfogadásra nincs lehetőség.

Akadálymentesített a kastély?

A kastély alsó szintje akadálymentesített, a főbejáraton igény szerint rámpát biztosítunk a kastélyba való bejutáshoz, és van külön akadálymentesített mosdó.

Azonban mivel a kastély műemlékvédelem alatt áll, az eredeti állapotoknak megfelelően lett felújítva, így az emeleti szobákba csak lépcsőn lehet feljutni.

Milyen a kastély biztonsága?

A belső udvaron és a kastély külső környezetében a vendégek és a kastély vagyon- és személybiztonsága érdekében zártláncú kamerarendszert üzemeltet, amely napi 24 órában, folyamatosan készít és rögzít felvételeket.

A vendégek tűz esetén kötelesek a szobában kihelyezett menekülési útvonalat, illetve a helyszínen lévő tűzoltó utasításait követni.

Tűzoltó palackok a kastély folyosóin, emeletenként találhatók. Tűz esetén a vendégek kötelesek haladéktalanul riasztani a személyzetet.

A kastély területén talált tárgyakat hol tudjuk leadni/átvenni? Meddig őrzik a talált tárgyakat?

A talált tárgyakat a személyzetnek lehet átadni, ahol azt nyilvántartásba veszik. Az élelmiszert, élelmiszer jellegű cikkeket, gyógyszereket a kastély megsemmisíti. A tárolható tárgyakat a kastély 3 hónapig őrzi. Amennyiben a talált tárgy jogos tulajdonosa jelentkezik, személyazonosságát igazoló okirat felmutatásával és aláírásával, valamint az őrzéssel felmerült költségek megtérítése ellenében veheti át a tárgyat. A kastély által méretük, súlyuk vagy egyéb tulajdonságuk miatt nem őrizhető tárgyakat a kastély haladéktalanul átadja a területileg illetékes jegyzőnek.

Mi a teendő, ha valami meghibásodik a szobában?

Kérjük vendégeinket, hogy a szobában és a kastély területén tapasztalt mindennemű meghibásodást a kastély személyzetének haladéktalanul szíveskedjenek jelezni, hogy mihamarabb gondoskodni tudjunk a hiba elhárításáról.

Kapcsolat

Kastélylátogatás:

Maszlavér Imre

+36-30/937-4630
info@billegikastely.hu

Rendezvények:

Szöllősi Dóra

+36-30/654-4859
info@billegikastely.hu

A Esküvő a Balogh–Esterházy-kastély címere

Balogh–Esterházy-kastély, Billegpuszta